Dido én Aeneas:
een Nederlandstalige uitvoering
voor zangkoren: koorboek met studie-cd-rom

Vele koren in Nederland hebben Purcells Engelstalige opera 'Dido & Aeneas' op hun repertoire; met name de aria ‘remember me’ en de dertien koorwerken zijn zeer geliefd. Deze opera is onlangs geheel in het Nederlands vertaald. De vertaalde versie van Dido en Aeneas is in boekvorm verkrijgbaar en bevat naast een integrale Nederlandse vertaling van het libretto en de dertien partituren van de koorwerken ook uniek studiemateriaal voor individuele koorleden: een studie-cd-rom.


koorboek

ISBN: 90-8609-001-x

Hierin staan alle koorwerken voor sopraan, alt, tenor en bas genoteerd, uiteraard voorzien van de Nederlandse tekst. Tevens is het volledige libretto (Engels én Nederlands) opgenomen.


cd-rom / audio-cd
Door gebruik te maken van de cd-rom is het mogelijk om de individuele zangstemmen in te studeren met beeld (partituur) én geluid (pianobegeleiding of gezongen voorbeelden): al naar gelang de in te studeren koorpartijen zijn op de studie-cd-rom alle partijen afzonderlijk én gezamenlijk te raadplegen. De cd-rom in een gewone cd-speler laat de 13 koorwerken horen, uitgevoerd door projectkoor 'Koresteyn' uit Haarlem.
BESTELLEN:

Boek en cd-rom (stuksprijs: € 19,95*) zijn te bestellen door een e-mail te sturen naar: bestel@ignatiaweb.nl

* Excl. verzendkosten.
Meerdere exemplaren bestellen:
30-50 exemplaren: € 15,- per stuk
50-100 exemplaren: €10,- per stuk
Meer over de studie-cd-rom
Nadat de betreffende muzieknotatie in beeld verschenen is, kan de gebruiker luisteren naar zijn of haar gekozen zangstem. Dit maakt het mogelijk - ook voor zangers die niet bedreven zijn in het lezen van bladmuziek - de partijen individueel in te studeren. De muzieknotaties en teksten kunnen naar keuze uitgeprint worden. Ook wordt op deze cd-rom achtergrond-informatie over Purcell en de opera gegeven.
DIDO ÉN AENEAS SCRATCH


In de Agathakerk te Beverwijk vond de eerste Nederlandstalige 'Scratch' van Dido en Aeneas plaats. Ruim 250 mensen hadden zich voorbereid met het koorboek en de studie-cd-rom en zongen gezamenlijk de dertien koorwerken uit deze opera.
Scratch foto 1

Scratch foto 2

Scratch foto 3


Scratch foto 4


Scratch foto 5


Scratch foto 6


Scratch foto 7


Scratch foto 8